کارگاه آینده پژوهی در شرکت فولاد مبارکه

۲۶ مرداد ۱۳۹۷ | کارگاه آینده پژوهی

به بهانه بودن در میان مدیران و متخصصان صنعت فولاد کشور؛ کارگاه آینده پژوهی با طعم صنعت

برای ما، یعنی گروه آینده‌پژوهی دانشگاه اصفهان، برگزاری کارگاه هیچ‌گاه کاری تکراری نیست. برگزاری هر کارگاه، با ایده‌ای جدید همراه با هم‌فکری و همکاری، آن هم صمیمانه و از ته قلب، از دغدغه‌های اصلی ماست. بعد از برگزاری بیش از سی کارگاه آینده پژوهی در نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف در دو سال گذشته به ذهنمان رسید که می‌توان ابزاری کارآمد و ساده برای این کار طراحی کرد. ابزاری که به ذهنیت بخشیدن مفاهیم انتزاعی کمک کند. ابزاری که بگذاریم جلویمان و مثل پازل پرش کنیم تا بشود نقشه کلی رسیدن به آینده مطلوب.

کارگاه آینده پژوهی

کارگاه آینده پژوهی؛ نمای اول بوم شش ستون آینده پژوهی

این بود که با الهام از کار شش ستون آینده‌‌ی پروفسور سهیل عنایت الله آینده پژوه نام‌آشنای بین‌‌المللی و بوم کسب و کار، بوم آینده را طراحی و استفاده کردیم. نتایج برای خودمان بسیار رضایت‌بخش بود. ایده در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد، اما تفاوت در نتایج کار مخصوصاً از حیث درگیری ذهنی مشارکت‌کنندگان فوق العاده بود.

بوم شش ستون آینده که حالا به آن «بوم آینده» می‌گوییم؛ الهامی هوشمندانه از بوم کسب و کار است، بومی که در آن تمام دغدغه‌های فکر به آینده یک‌جا نگاشت می‌شود تا راهنمایی برای ترسیم آینده‌ها و رسیدن به آینده مطلوب باشد.

به رسم امانت‌داری این ایده را به طراح شش ستون آینده یعنی سهیل عنایت الله اطلاع دادیم. جوابش بسیار دلگرم‌کننده بود و این ایده را دوست داشتنی و کاربردی دانست.

پاسخ سهیل عنایت الله در مورد طراحی بوم آینده

سهیل عنایت الله و بوم آینده

باید اذعان کرد که حضور در میان مدیران حوزه راهبرد و تکنولوژی و کارشناسان قسمت‌های مختلف یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین صنایع کشور یعنی فولاد مبارکه، به مدت دو روز، برای ما هیجان‌انگیز و درس‌آموز بود. فرارشته‌ای بودن آینده‌پژوهی و تسهیل‌گر بودن آن را این‌جا به وضوح لمس کردیم؛ زمانی‌ که متخصصان فولاد، واگرایی در تفکر را تجربه و به صورت گروهی، آینده را تجسم کردند و با توجه به گسست‌ روندهای آینده، برای تصاویر خود از آینده سناریو نوشتند و بوم‌ها را با آینده‌نگری و آینده‌اندیشی آراستند. هم‌نشینی آینده‌پژوهی و تخصص، آینده را می‌سازد به شرط این‌که اراده تغییر وجود داشته باشد و چارچوب‌های ذهنیِ حال شکسته شود؛ همان‌چیزی که عزمش را در مدیران، کارشناسان و کارکنان فولاد مبارکه اصفهان دیدیم.

مشارکتی بودن کارگاه‌های آینده پژوهی

مشارکتی بودن کارگاه‌های آینده پژوهی

و حالا یادگاری این کارگاه درس‌آموز برای ما، بوم‌های آینده تکمیل شده با کار جمعی، همکاری، تفکر انتقادی و خلاقیت مدیران و کارشناسان یکی از بزرگ‌ترین صنایع موفق کشور است و تجربه زیست دو روزه در میان افرادی متخصص که برای بهبود وضع موجود تلاش می‌کنند و دغدغه‌مند هستند. امیدوارم آینده پژوهان وطنی هم از این بوم معرفی شده در کارگاه‌هایشان استفاده کنند و اگر مفید افتاد آن را معرفی کنند.

و ما، مسری بودن آینده‌نگری را دوباره شاهد بودیم و ما هم‌چنان امیدواریم … 

کارگاه آینده پژوهی

در آخر از دانشجویان خوبم در گروه آینده پژوهی دانشگاه اصفهان تشکر می‌کنم، بدون وجود آن‌ها هر کاری برای من نشدنی است.

نوشته مرتبط: نحوه برگزاری کارگاه های آینده پژوهی

برای ثبت درخواست برگزاری کارگاه‌های آینده پژوهی به لینک زیر مراجعه کنید:

کارگاه آینده پژوهی

گزارش‌هایی از برخی کارگاه‌های آینده پژوهی را می‌توانید از لینک‌های زیر بخوانید:

کارگاه آینده پژوهی در:

استانداری

شهرداری

آموزش و پرورش

دانشگاه

شرکت گاز

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *