گزارشی مختصر از سمینار آینده پژوهی در شرکت برق منطقهای یزد
هدف از برگزاری هر نوعی از سمینارهای آموزشی، یادگیری است. اما اگر یادگیری را به معنای تغییر در رفتار بدانیم، پرسش اولیه این است که سمینار آینده پژوهی با تمرکز و تأمل در مفهوم آینده، چگونه میتواند موجبات تغییر در رفتار را فراهم آورد؟
به عبارت دیگر، پرسش اینجاست که دانش درباره آینده، چگونه بر رفتار ما تأثیر میگذارد؟. حقیقت امر این است که در آینده پژوهی، هدف زمان حال است. زیرا تنها چیزی که میتوان به معنای واقعی آن را تغییر داد، نه گذشته رفته و نه آینده نیامده، بلکه لحظه اکنون است.
اما تأمل در این مسئله حائز اهمیت است که آینده پژوهی میکوشد به گونهای در رفتار ما تغییر ایجاد کند که در نهایت، اعمال کنونی ما به سوی یک آینده بهتر هدایت شوند. هر تغییر مثبتی باید هر سه مرحله ۱.ادراک، ۲.تفکر و ۳. اجرا را مدنظر قرار دهد و این سمینار کوششی علمی برای تغییر در درک آینده و ترویج تفکر آیندهگرا بود.
سه مرحله سمینار به ترتیب عبارت بودند از:
۱. ایستگاه اول: تاریخ
۲. ایستگاه دوم: مقدمهای بر آینده پژوهی
۳. ایستگاه سوم: تمرکز بر انرژی
سمینار در روز دهم مردادماه و به مدت شش ساعت با میزبانی گرم مدیران و کارشناسان شرکت برق منطقهای استان یزد و با حضور مهمانانی از دیگر دستگاههای اجرایی استان برگزار شد.
از همه این عزیزان در شرکت برق منطقه ای یزد و به ویژه جناب آقای مهندس صباغ زادگان، آقای مهندس جاودانی، آقای دکتر شرافت و آقای مهندس مدنی کمال تشکر را دارم که بانی این کار خوب بودند.
قدم اول: چیستی و چرایی آینده پژوهی
پی نوشت: این اولین جلسه و در واقع استارت شروع یک پروژه آینده پژوهی در شرکت برق منطقهای یزد است که امیدوارم بتوانم آن را با استانداردهای علم و هنر آینده پژوهی به سرانجام برسانم.
ثبت درخواست برگزاری کارگاه آینده پژوهی
گزارشیهایی از برخی کارگاههای آینده پژوهی را میتوانید از لینکهای زیر بخوانید:
کارگاه آینده پژوهی در استانداری، شهرداری، آموزش و پرورش، دانشگاه، شرکت گاز
۰ دیدگاه