https://iranianfuturist.com

کتاب آینده فرا انسانی ما، پیامدهای انقلاب بیوتکنولوژیکی را بررسی کرده و به بیان عمده‌ترین خطر بیولوژیکی معاصر یعنی همان احتمال تغییر طبیعت انسان و مرحله فرا انسانی می‌پردازد.

آینده فرا انسانی ما، پیامدهای انقلاب بیوتکنولوژیکی

به‌ منظور تبیین موضوع در چهار مرحله با عنوان‌های: افزایش دانش درباره‌ مغز و منابع بیولوژیکی رفتار انسانی، نوروفارکولوژی، افزایش طول عمر ومهندسی ژنتیک ریشه‌های انقلاب بیوتکنولوژی و آینده‌ پیش روی آن بررسی‌ شده است.

فرانسیس فوکویاما، این کتاب را با نگاه به آینده نوشته است. هم‌چنین در این کتاب به‌وفور در مورد اخلاق، فلسفه، سیاست و پزشکی صحبت شد است. وی در زمینه پیشرفت ژن‌ها و ارتقای انسان به فرا انسان معتقد است سناریوهای ذیل که بسیار متفاوت‌اند، امکان روی دادن در یک یا دو نسل آینده را دارند.

سناریوی اول

این سناریو بیان می‌کند در آینده درنتیجه‌ پیشرفت رشته نوروفارماکولوژی و دانش ژن‌شناسی روانشناسان درمی‌یابند شخصیت انسان بیش از تصور کنونی قابل‌انعطاف است و شرکت‌های دارویی، داروهایی مطابق الگوی ژنتیکی هر بیمار طراحی خواهند کرد برای مثال انسان‌های کم‌هوش را فعال و افراد گوشه‌گیر و منزوی را گشاده‌رو خواهند ساخت.

آینده فرا انسانی ما

سناریو دوم

بر اساس سناریوی دوم، با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی و پیشرفت در این زمینه طول عمر بشر به‌راحتی به بیش از صدسال افزایش می‌یابد و به دانشمندان اجازه می‌دهد که هر نوع بافتی را مثل قلب و کبد، در بدن موجودات دیگر تکثیر کرده و از نو پدید آورند.

آینده فرا انسانی ما

سناریو سوم

در سناریوی سوم، ثروتمندان قبل از کاشت جنین آن را بررسی می‌کنند تا فرزندان کمال‌یافته‌تری ایجاد شوند. هم‌چنین به‌منظور پژوهش‌های جدید پزشکی، ژن انسان‌ها به جانوران و گیاهان و یا ژن حیوانات به برخی جنین‌های بشری انتقال داده می‌شود.

دستکاری ژن‌ها

به عقیده‌ی فوکویاما ما در آستانه‌ ورود به آینده‌ فراانسانی هستیم. در آن آینده، فناوری به ما قدرتی می‌دهد که گوهر انسانی را به‌تدریج تغییر دهیم. سپس در مورد قابلیت دست‌کاری سرشت انسان به خصوص از بعد فلسفی مباحثی مطرح شده است. در ادامه رویکردی عملی در زمینه بیوتکنولوژی بیان شده و راهکارهایی برای استفاده صحیح و مناسب از آن عنوان شده است.

این کتاب در ۳۸۴ صفحه توسط فرانسیس فوکویاما نوشته و در ایران، ترانه قطب آن را به فارسی برگردانده. انتشارات طرح نو نیز در سال ۱۳۹۰ آن را به چاپ رسانیده است. مطالعه این کتاب به علاقه‌مندان آینده پژوهی پیشنهاد می‌گردد.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *