https://iranianfuturist.com

فلسفه علم، قدم اول

فلسفه علم، قدم اول؛ نام کتابی است با عنوان اصلی (Introducing Philosophy of Science: A Graphic Guide) نوشته ضیاء الدین سردار که بورین وان لو آن را تصویرگری کرده و در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسیده است. این کتاب در ایران توسط آقای ابراهیم اسکافی ترجمه شد.

خواندن فلسفه علم و تاریخ علم که ذیل عنوان کلی مطالعات علم قرار می‌گیرند، از چندین جهت می‌تواند ضرورتی برای آینده‌پژوهان باشد.

اول: مسئله شاید آشنایی با روندهای حاکم بر علم باشد. پارادایم‌ها، نقاط عطف، پیشران‌ها و همه مواردی که نهایتاً ذهن پرسش‌گر را به سوالاتِ چه خواهد شد؟ می‌رساند.

دوم: مسئله‌ای که سردار آن را در کتاب فوق‌الذکر به طرز زیرکانه‌ای بیان کرده است، بار مسائل ارزشی و اخلاق در علم است که شما را هر چقدر هم که طرفدار علم باشید، وا می‌دارد تا لحظاتی مکث کرده و در مورد ماهیت علم تأمل کنید. مثال‌هایی که در کتاب آمده در کنار تصویرگری زیبا، کتاب را خواندنی می‌کند.

کتابی دیگر از ضیاء‌الدین سردار:آینده تمام آنچه اهمیت دارد

ضیاءالدین سردار

دو کتاب “فلسفه علم” و “آینده تمام آنچه اهمیت دارد” از ضیاءالدین سردار

با خواندن کتاب با مفاهیمی مانند عینیت مطلق، نظریات فلاسفه علم، علم متعارف و علم انقلابی، نقد فمینیستی، نقد پسا استعماری، معرفت شناسی اجتماعی، علم پسامتعارف و بسیاری مفاهیم دیگر به اختصار آشنا خواهید شد.

خواندن این کتاب ۱۷۵صفحه‌ای می‌تواند شما را با فضای فکری کلی حاکم بر مسائل مطرح در فلسفه علم، آشنا سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x