https://iranianfuturist.com

اثر معروف و مطرح آینده کسب و کار (The Future of Business) با ویراستاری ارشد آقای روهیت تلوار (Rohit Talwar)  در سال ۲۰۱۵ در لندن منتشر شد. مراسم رونمائی کتاب در مدرسه کسب‌وکار لندن (London Business School) بود و در کشورهای مختلف این کتاب در حال حاضر به عنوان یک کتاب معتبر و مهم، معرفی و تدریس می‌شود و علاقه‌مندان از آن استفاده می‌کنند. یک ویژگی بسیار جذاب این کتاب این است که خلاصه‌ای از دیدگاه‌ بیش از ۶۰ نفر از چهره‌های نام آشنا و چهره‌های جدید حوزۀ آینده‌پژوهی است که از کشورهای مختلف جهان در این کتاب فصل‌های مختلف را نوشته‌اند.

این کتاب ارزشمند، به همت دوست خوبم وحید وحیدی مطلق؛ دبیر کل فدراسیون جهانی آینده پژوهی به عنوان یکی از نویسندگان این کتاب، به پارسی بازگردانی شده است. در صورت تمایل به خرید می‌توانید نسخه چاپی کتاب را از نشر آینده پژوه، خانم فخرایی و از طریق شماره تماس ۰۹۱۲۵۳۸۷۸۴۷ سفارش داده و تهیه نمایید.

رصد آینده کسب و کار از منظر ۶۰ آینده پژوه

کتاب رصد آینده کسب و کار از منظر ۶۰ آینده پژوه

مشخصات کتاب

عنوان اصلی کتاب (The Future of Business) آینده کسب‌وکار و عنوان فرعی آن (Critical insights into a rapidly changing world from 60 future thinkers) بینش‌های مهم و حیاتی درباره جهانی به سرعت در حال تغییر و تحول از منظر ۶۰ آینده‌پژوه مختلف در سراسر جهان است. کتاب در لندن توسط انتشارات Fast Future  که یک بنگاه تخصصی و حرفه‌ای در زمینه مطالب آینده‌پژوهی است، منتشر شده است.

در پشت جلد کتاب خلاصه محتوای کتاب این‌گونه آمده است؛

«کتاب آینده کسب‌وکار در جستجو و در پی کشف تغییراتی است که در جهان کسب‌وکار و در جهان شرکت‌ها و سازمان‌ها در حال رخ دادن است و تلاش می‌کند که ببیند این تحولات چگونه قابل فهم می‌شوند. به‌ویژه از طریق فهم روابط پیچیده‌ بین عوامل اجتماعی، اقتصادی و تحولات سیاسی و ایده‌های نوآورانه به اصطلاح بنیان‌شکن و آشفته‌ساز و استراتژی‌های بی‌باکانه و نیز خط شکنی‌های مختلف در حوزه‌های علم و فناوری که نشان می‌دهند چه دنیاهایی از بین می‌روند و چه دنیاهایی ظهور می‌کنند. بیش از ۶۰ آینده پژوه از ۲۱ کشور جهان در این کتاب تلاش می‌کنند تا زمین بازی حوزۀ کسب‌وکار را برای شما باز کنند و نشان بدهند که چطور عوامل مختلف می‌تواند این زمین بازی را تغییر دهند. به این عوامل مختلف می‌توان از جنبه‌های مختلفی نگاه کرد، مثلاً چگونه پروژه‌های مرتبط با مهندسی مغز و مهندسی بدن انسان از یک طرف و بحث چاپگرهای سه بعدی، منابع انرژی جایگزین، از نو تعریف کردن مبحث حاکمیت و حکمرانی هم در حوزه سیاسی و هم در حوزه اقتصادی و مدل‌ها و الگوهای جدید کسب‌وکار چگونه خواهد بود، هوش مصنوعی بویژه چه پیامدهایی خواهد داشت، فناوری بلاک‌چین و پلتفورم‌هایی که به صورت شبکه‌ای همتا به همتا تلاش می‌کنند مرکززدایی را محقق کنند در حوزه‌های مختلف و این‌که اقتصاد نوینی که در حال شکل‌گیری است چه مؤلفه‌ها و چه ویژگی‌هایی دارد.»

پشت جلد کتاب این اقتصاد را به مجموعه فیلم استارترک یا پیشتازان فضا تشبیه کرده است که وقتی‌ که کتاب را کامل بخوانیم متوجه می‌شویم.

بهتر است برای شروع نگاهی به فهرست مطالب کتاب و عناوین و نام‌های نویسندگان در فصل‌های کتاب بیندازیم.

چشم اندازهایی از آینده

بخش اول به دنبال این است که جابجایی‌های جهانی را که در افق آینده قابل رصد یا شناسایی است برای شما معرفی کند. فصل اول از بخش اول نوشته April Koury, Iva Lazarova and Rohit Talwar تحت عنوان «پیش‌ران‌های جهانی تغییر» است. سپس در قسمت بعدی با آینده کسب‌وکار یک بررسی مختصر و مفید و خلاصه‌ای داریم از آنچه که در افق بعدی در جهان می‌تواند رخ بدهد که این فصل نوشته آقای Rohit Talwar ویراستار ارشد کتاب است.

پس از آن و در فصل بعد، به آشفتگی‌های آینده پرداخته می‌شود که چه پیش‌بینی‌هایی قابل عرضه است و تغییرات راهبردی که اصطلاحاً اجتناب‌ناپذیر هستند. این فصل نوشته پروفسور Bill Halal یکی از آینده‌پژوهان مطرح آمریکایی و مشاور معروف مدیریت فن‌آوری و نوآوری است.

سپس در فصل بعدی با نوشته‌ای از آقای Gray Scott آشنا می‌شویم تحت عنوان «آیندۀ کاملاً خودکار شده، کاملاً دیجیتالی شده و کاملاً شبیه‌سازی شده». پس از آن درفصل بعد با عنوان «تعریف مجدد رابطه بین انسان و ماشین» نوشته Gerd Leonhard آشنا می‌شویم. در نهایت به فصلی با موضوع «آیا چاپگرهای سه بعدی می‌توانند نظام سرمایه‌داری را نابود کنند و یک نوع جدیدی از حکمرانی را ایجاد کنند» می‌رسیم که نوشته Jeffrey Joslin است.

شناخت نظم جهانی در آینده

بخش دوم کتاب به این موضوع می‌پردازد که چه تحولاتی از لحاظ سیاسی و اقتصادی در کل جهان در حال ظهور است که می‌تواند هم محیط مربوط به جامعه و هم محیط مربوط به کسب‌و‌کارها را تغییر بدهد. در فصل ابتدایی کتاب نوشته April Koury, Iva Lazarova and Rohit Talwar، دوباره با پیش‌ران‌های اساسی و جهانی این تغییرات آشنا می‌شویم. می‌توان گفت که این پیش‌ران‌های جهانی  خلاصه مفیدی است از آنچه که در  فصل‌های بعدی به طور مفصل به آن‌ها اشاره می‌شود.

فصلی است تحت عنوان چشم انداز یا آینده مردم سالاری نسخه ۲ که آقای David Wood آن را نوشته است. موضوع فصل بعدی به بازگشت ارزش‌آفرینی مربوط است و با «معیار واقعی نتایج در کسب و کار» نوشته Pétur Albert Haraldsson آشنا خواهیم شد. در فصل بعدی تأثیرات فناوری‌های چاپگرهای سه بعدی و تأثیرات شتابان این تکنولوژی بر اقتصاد و سیستم‌های اقتصادی نوشته Sally Morem را مرور می‌کنیم.

بعد از آن نویسنده بعدی پرفسور Adrian Pop است و به موضوع آینده نظام پولی و جهانی می‌پردازد، ایشان برای Bretton Woods جدید فراخوانی دارد. در فصل بعد Boyan Ivantchev به این موضوع می‌پردازد که ما باید پول را از نو تعریف کنیم تا زمانی‌که ما با پسا پول روبرو هستیم نمی‌توانیم اسم این ابزاری را که در اقتصاد با آن به عنوان پول روبرو می‌شویم به طور منطقی درکش کنیم.

در فصل بعدی Norman Rebin دربارۀ سرمایه گذاری در امداد رسانی و کمک‌های دولتی و توسعه چنین کمک‌هایی صحبت می‌کند.

چشم انداز تحولات اجتماعی نوظهور

بخش سوم به دنبال شناسایی این موضوع است که در آینده ما چه کسانی خواهیم شد و چگونه زندگی خواهیم کرد؟ بحث‌های هویتی و اینکه سبک زندگی افراد در آینده به چه صورتی متحول خواهد شد. مجددا پیشران‌های مهم این تغییرات که آغاز کننده این بخش است نوشته April Koury, Iva Lazarova and Rohit Talwar است.

در فصل اول این بخش ما به این موضوع می پردازیم که مصرف کننده‌های آینده چه ویژگی‌هایی دارند. چه ویژگی‌هایی در حال تغییر است در بین مصرف کنندگان. این فصل نوشته Anne Lise Kjaer است.

در فصل بعدی Anne Boysen به عنوان کسی که در زمینه شناخت نسل‌های جدید و نیازها و سبک زندگی آنها کار می‌کند نسل Z و ورود این نسل به بازار کار را تحلیل می‌کند. در فصل بعدی Alberto Rizzoli به موضوع آموزش در سال ۲۰۲۵ می‌پردازد اینکه چطور می‌شود یک نسل نوین از افرادِ دارای مهارت‌های حل مسأله را تربیت کرد.

فصل بعدی نوشته Michael Nuschke است درباره آینده درآمد و هزینه فردی یعنی آینده دخل و خرج که در زندگی فردی به چه صورتی در حال تغییر هستند.

فصل بعدی نوشتۀ Rishi Haldanya است که به موضوع بحث پتانسیل آگاهی در کسب‌وکار می‌پردازد. آگاهی (Consciousness) و تمرکز ذهنی در کار موضوع بسیار کلیدی است که هم در علوم انسانی و هم در علوم رایانه و بسیاری از مباحث فلسفی به این موضوع پرداخته شده است. در این فصل نویسنده می‌خواهد نشان بدهد که آگاهی به چه صورت در حال تغییر است و پیامدهای آن برای کسب‌وکار چیست.

فصل بعدی نوشتۀ Stephen Roulac به موضوع املاک و مستغلات و ساخت و ساز می‌پردازد و اینکه چه چیزی پیشران اصلی انتخاب مردم برای محل زندگی و مسکن و مسائلی از این دست است.

فناوری‌های اجتماعی

اینکه فناوری‌های آینده تا چه حد و تا چه میزانی در عمق زندگی مردم نفوذ کرده‌ و رواج می‌یابند، موضوع اصلی بخش چهارم کتاب است. مشابه بخش‌های قبلی با پیشران‌های جهانی تغییر این بخش شروع می‌شود و April Koury, Iva Lazarova and Rohit Talwar تلاش می‌کنند که این پیشران‌های مهم تغییر در سطح جهان را معرفی کنند.

اولین فصل تحت عنوان آیندۀ اینترنت است Rohit Talwar  و Alexandra Whittington توضیح می‌دهند که می‌توان چه سناریوهایی برای آیندۀ اینترنت  تصور کرد.

فصل بعدی نوشته Yates Buckley است تحت عنوان رسانه‌های دیجیتال آینده و دربارۀ این است که مدل کسب‌وکار این رسانه‌ها چگونه تغییر می‌کند. بعد از آن در فصل بعدی Alexandra Whittington و Amir Bar درباره موبایل یا همان گوشی همراه در سال ۲۰۳۰ صحبت می‌کنند. این‌که سناریوهای نقش فناوری موبایل در جامعه به چه صورتی خواهد بود.

در فصل بعدی که نوشتۀ  David Wortley است به موضوع تأثیر فناوری‌های پوشیدنی و سبک زندگی ناشی از این تحول و همین‌طور بازی کاری هم در جامعه و هم کسب و کارها می‌پردازد.

در فصل بعدی Ian Pearson به موضوع هم‌گرا شدن بدن انسان و ماشین‌ها توجه می‌کند. همان موضوع معروف سایبورگ‌ها و اینکه چطور انسان و ماشین در حال ادغام شدن هستند. فصل بعدی نوشته Martin Dinov  و  Andrew Vladimirov که به موضوع خیزش یا رشد انقلابی شبکه‌های عصبی و شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد اینکه چشم انداز شبکه‌ای شدن مغزهای انسان‌ها در ۲۰ سال آینده چگونه خواهد بود.

در فصل بعدی که نوشتۀ وحید وحیدی مطلق است به موضوع آگاهی از آینده و آگاهی آینده و رابطه آگاهی با سایبورگ‌ها و تأثیر این دو بر ظهور مفهومی مانند انسان‌های خردمند و فرزانگی مربوط می شود و اینکه ماهیت شغل و کار در سال ۲۰۳۰ و اساسا تعریف زندگی چه خواهد بود. در فصل بعدی Anish Mohammed به موضوع پتانسیل تکینگی فناوری (Technological Singularity) می‌پردازیم و اینکه تأثیرات این تکینگی فناوری بر جامعه چه خواهد بود.

تحولات آشفته‌ساز

بخش پنجم نشان می‌دهد که فناوری‌های جدیدی که از آنها صحبت می‌شود و فناوری‌های نوآورانه‌ای که در حال ظهور هستند چگونه می‌توانند منجر به نوآوری‌ها و تجاری‌سازی‌هایی در حوزه‌های مختلف کسب‌ و کار شوند. مشابه بخش‌های قبلی مجددا با پیشران‌های اصلی تغییر شروع می‌کنیم.

در فصل ابتدایی نوشتۀ Rohit Talwar  و Alexandra Whittington به بحث تمرکز زدایی از هر چیزی می‌پردازد و این‌ که کسب و کار و فناوری بلاک‌چین چطور می‌تواند همه چیز را به یک دنیای جدید و دنیایی بدون مرکز و بدون یک نهاد واسطه‌گر و سلسله مراتبی متمرکز جابه‌جا کند.

فصل بعدی این بخش نوشتۀ Dean Bubley دربارۀ آیندۀ تماس تلفنی است و در فصل بعدی Calum Chace به موضوع هوش مصنوعی می‌پردازد و می‌پرسد آیا هوش مصنوعی جهان را خواهد خورد یا نه؟

در فصل بعدی Peter Cochrane دربارۀ این توضیح می‌دهد که چگونه می‌شود از سرورهای ابری به شبکه‌های بدون زیرساخت و بدون تمرکز مهاجرت کرد.

فصل بعدی نوشتۀ Elias Rut and Andrew Vladimirov است و دربارۀ این توضیح می دهد که پیشرفت‌ها و فرصت‌های موجود در الگوریتم‌های یادگیری عمیق و شبکه‌های عصبی مصنوعی چه خواهد بود.

در فصل بعدی Vinay Gupta به این موضوع مهم می‌پردازد که مدل های شبیه سازی بسیار عظیم در ابعاد و اندازه‌های جهانی و سیاره‌ای چطور می‌توانند تصمیم‌گیری و نظام مدیریتی در کسب وکار در حاکمیت و حکمرانی و همین‌طور در جامعه را اساسا متحول کنند.

فصل بعدی نوشتۀ  Tiana Sinclair تحت عنوان آیندۀ برگزاری همایش‌ها، سمپوزیوم ها و رویدادهای کسب وکار و شبکه سازی‌های حرفه‌ای در این باره است که چطور این کسب‌وکار می‌تواند متحول شود.

در فصل بعدی Michael Mascioni به این موضوع می‌پردازد که سرگرمی‌هایی که جنبه‌های تعاملی پیدا می‌کنند کاملا انقلابی دچار تغییرات خواهند شد و چطور می‌شود که بازاریابی در محیط‌های عمومی و تبلیغات محیطی و شهری را از طریق ویژگی‌های تعاملی فناوری‌های ارتباط و اطلاعات تغییر داد.

بقا و شکوفایی در جهان ووکا

بخش ششم به موضوع کلیدی بقا در چنین دنیای در حال تغییر و همینطور شکوفایی در چنین تغییری اختصاص دارد. اینجا سوال این است که چگونه کسب‌ و کارها باید خودشان را با چنین تغییرات انقلابی و سریعی تطبیق بدهند و بتوانند از فرصت‌ها استفاده کنند و از تهدیدها پرهیز کنند. این‌که عوامل کلیدی موفقیت برای کسب‌وکارها در چنین جهان به سرعت در حال تغییری چه خواهد بود. مشابه بخش‌های قبلی بخش با پیشران‌های جهانی این تغییرات با نوشته‌ای از April Koury, Iva Lazarova and Rohit Talwar شروع می‌‌ شود.

پس از آن مقاله‌ای از Joyce Gioia دربارۀ این است که چطور مدیریت تجربه مشتری (خاطره‌ای به یاد ماندنی و تعریف کردنی که یک مشتری از خرید یا ارتباطی که با فروشنده برقرار می‌کند) منطق سودآوری را تغییر می‌دهد؟ اینکه قوانین کسب‌و کار مبتنی بر این خواهد شد که مشتری چه خاطره‌ای و تجربه‌ای از ارتباط با آن شرکت دارد؟

در فصل بعدی نوشتۀ Dana Klisanin به موضوع جنبش آرام و کند اشاره می‌کند. این جنبشی است که افراد دوست دارند همه چیز را در این دنیای که باسرعت سرسام‌آور پیش می رود، آرام‌تر و با لذت بیشتری بتوانند درک کنند، چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری فعالیت هایشان را با آهنگی طبیعتی تر انجام دهند.

فصل بعدی نوشتۀ Laura Goodrich دربارۀ چالاکی کسب‌وکار و آیندۀ کار است.

فصل بعد نوشتۀ Matt Alder دربارۀ آیندۀ بازار کار، استعداد و استخدام است و این‌که چطور بازار کار و اشتغال تغییر می‌کند. فصل بعدی نوشتۀ  Kevin Wheeler است تحت عنوان آیندۀ مدیریت استعدادها. اینکه چطور منابع انسانی، استخدام  کردن و برنامه‌ریزی برای حوزه منابع انسانی و مدیریت عملکرد و کمک به توسعه مهارت های رهبری و مدیریتی کارکنان در حال تغییر است.

در فصل بعدی نوشتۀ  Omar Mohout به این موضوع می پردازد که ما چطور از این آشفتگی‌هایی که در حوزۀ سازمان و مدیریت است می توانیم برای ورود به عرصۀ اقتصادها و مدل های کسب‌وکار اَبَر مقیاس پذیر (Hyper Scalable) استفاده کنیم.

نوشته مرتبط: جهان بی‌ثبات، غیرقطعی، مبهم و پیچیده

آینده‌های صنایع مختلف

فصل هفتم به دنبال پاسخ به این سوال است که چگونه صنایع قدیمی در حال تغییر هستند و صنایع جدیدی جایگزین آنها می‌شوند. این بخش نیز مشابه با بخش‌های قبلی با پیشران ها و مهمترین کلان روندهای جهانی این تغییرات شروع می‌شود. در فصل ابتدایی این بخش Andrew Charlton به موضوع آینده‌های مختلف صنعت هوانوردی و صنعت هواپیماسازی و خطوط هوایی می‌پردازد.

در فصل بعدی نوشته‌ای است از Anna Simpson دربارۀ آیندۀ مطبوعات و ژورنالیسم که در واقع یک بیانیه‌ای است که نشان می‌دهد رسانه‌های عمومی و گروهی به چه صورت تغییر می‌کنند. این موضوع را در فصل بعدی Puruesh Chaudhary با عنوان شکل بخشیدن به آیندۀ مطبوعات و ژورنالیسم ادامه می‌دهد.

فصل بعدی نوشتۀ Julian Snape تحت عنوان ساخت آینده است. فصل بعد نوشتۀ B.J.Murphy دربارۀ آیندۀ کسب‌وکارهایی است که به موضوع صنعت زیبائی و زیباسازی بدن مربوط می شوند. می‌توان گفت دربارۀ انقلاب‌هایی در کسب‌وکارهایی مرتبط با سلامت و زیبایی است.

فصل بعد نوشته‌ای است از David Saintloth دربارۀ ظهور بخش نوینی است تحت عنوان Cosmeceutical.  ترکیبی از موضوعات آرایشی و زیبایی سازی و موضوعات دارویی و درمانی. صحبت از این خواهد بود که چطور این دو حوزۀ به ظاهر مجزا در حال ادغام هستند و کسب‌وکارهای جدیدی را شکل می‌دهند.

بعد از آن نوشته‌ای است از James H. Lee به موضوع آینده انرژی در سال ۲۰۳۰۰ می پردازد و نشان می‌دهد چه تغییراتی در عرضه و تقاضای انرژی در سطح جهان رخ خواهد داد، سوخت‌های فسیلی به چه صورتی جایگزین می‌شوند و چه منابع جایگزین دیگری وجود دارد. سپس نوشته‌ای از Devin Daniels است دربارۀ انرژی خورشیدی مبتنی بر تجهیزات فضایی یا فضا-پایه و همینطور خطوط انتقال برق که بی‌سیم هستند.

آماده شدن در برابر آینده

بخش هشتم به به این موضوع می‌پردازد که آینده‌های بدیل چه هستند و روش‌های آینده‌پژوهی و روش‌هایی که بسیاری از آینده‌پژوهان حرفه‌ای از آنها استفاده می‌کنند کدام‌ها هستند و چه ویژگی‌هایی دارند.

ابتدای این بخش نوشته‌ای از Maree Conway است با عنوان توسعۀ استراتژی وقتی که با بحث آینده‌نگاری ترکیب و تلفیق و از آن لبریز و سرشار شود.

فصل بعد نوشتۀ Cornelia Daheim تحت عنوان تحولات جدید در حوزۀ روش ها و ابزارهای آینده‌پژوهی به شیوه‌ای کاملا خودکار، تجربی و همینطور به شیوۀ متن باز با مشارکت در مقیاس های بالا است. بحث اصلی این است که چگونه می‌شود با استفاده از این روش‌ها موضوع خستگی از آینده پژوهی را رفع کرد و روش‌های نوینی که در حوزۀ آینده‌پژوهی در حال شکل‌گیری هستند چیستند.

فصل بعد نوشته‌ای است از Claire A. Nelson تحت عنوان «چگونه می‌توان آینده‌نگاری را با روایت‌پردازی و داستان‌پردازی ترکیب کرد. این‌که روش سناریو نگاری به عنوان ابزار پرکاربرد چطور می‌تواند با فرآیندهای مرتبط با مدیریت تغییرات و مدیریت بهبود کمک بکند.

در فصل بعدی نوشتۀ Jim Burke به این موضوع می‌پردازد که آیا تفکر مبتنی بر طراحی رکن اصلی در آیندۀ کسب‌وکار است  و آیندۀ خود روش های آیند‌ه‌پژوهی خواهد بود یا نه؟

آینده سازمان‌ها در سیر تغییرات فزاینده

در بخش نهم، به این موضوع می‌پردازیم که چطور می‌شود آینده را چهارچوب‌بندی کرد؟ اینکه سازمان‌ها معمولا از چه شیوه‌ها و روش‌هایی برای نگاه به جلو و آینده استفاده می‌کنند.

فصل اول این بخش نوشتۀ پروفسور سهیل عنایت‌اله است که توضیح می‌دهد در حوزۀ متحول کردن سازمان‌ها و مؤسسات چه تجاربی عملا موفق بوده است و چه راهکارهایی جواب داده است که به طور عملی می‌توان به آنها تکیه کرد.

بعد از آن در فصلی به نوشتۀ Hardin Tibbs تحت عنوان تفکر دربارۀ آینده‌ها و معرفی مهارت‌های حیاتی سازمانی، به این مسئله پرداخته می شود که مهارت‌هایی که باید ایجاد شود تا سازمان ها آینده نگار شوند، چیستند.

در فصل بعد پروفسور پیتر بی‌شاپ به موضوع مهارت‌های کلیدی آینده‌نگاری می‌پردازد. در فصل بعدی نوشته‌ای از Francisco Jose Martinez Lopez  و  Mercedes García Ordaz تحت عنوان مدیریت کسب‌وکار در زمانۀ تغییر و تحول سریع است. ما باید ببینیم ابزارها و روش‌های آینده‌پژوهی چگونه به ما کمک می کند تا در این دورانی که تغییرات به این سرعت در حال رخ دادن است به بقا و رشد فکر کنیم. فصل بعد نوشته‌ای است از Stephen Aguilar-Millan تحت عنوان آیا نرخ تغییر در حال شتاب گرفتن هست یا نه؟

بعد از آن نوشته‌ای است از Benjamin Mottram دربارۀ موضوع مشکلی تحت عنوان محیط بیرون و محیط زمینه که در آن کار می‌شود چطور با این مشکل می‌توان مواجه شد و اینکه چه خطوط راهنمایی برای این موضوع قابل پیشنهاد است. فصل آخر از این بخش نوشتۀ Paul Brooks باعنوان «همین الان باید خودتان را آمادۀ مواجۀ با آینده بکنید» است.

خلق آینده پایدار

در نهایت در بخش آخر، بخش دهم، به بحث نتیجه‌گیری می‌رسیم در این بخش آقای روهیت تلوار ویراستار ارشد کتاب در این مسیر پر از عدم‌قطعیت و با این سرعت سرسام‌آور تغییر و تحول نشان می‌دهد چطور می‌توان مسیریابی کرد و کشتی شرکت و سازمان را از درون این همه امواج به مقصد اصلی که قاعدتا در اکثر جاها سودآوری است حرکت داد که البته اهداف دیگری مانند مسئولیت اجتماعی و مسئولیت زیست محیطی هم به این هدف مهم باید اضافه کرد.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *