شنبه هفتم اسفندماه، موزه علوم و فنون آموزش و پرورش اصفهان. ساعت ۲ بعد از ظهر.
آینده نگاری در آموزش و پرورش
کارگاه آینده پژوهی با محوریت آینده آموزش در حضور جمعی از کارشناسان و مدیران اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد. کارگاهی بی نقص با محیطی پویا و نظرات عالی که در جلسه به اشتراک گذاشته شد. سه ساعت تمام به من فرصت داده شد تا به بحث بر روی آیندههای آموزش بپردازم. صحبتهایی که با مروری بر کلانروندهای تاریخی شروع و با ارائه خلاصهای از گزارش پروژه هزاره (The Millennium Project) به پایان رسید تا خوراک فکری لازم برای دو کارگاه بعدی که قرار است به صورت مشارکتی برگزار شوند را ایجاد کرده باشم. در کارگاههای بعدی قرار ما بر آن است که با تمرکز بر موضوع یادگیری پدیده محور، به اشتراک ایدهها پرداخته و با استفاده از روش شش ستون آینده (six pillars) به تشریح فضای پیش روی آموزش بپردازیم.
اهمیت کارگاه آینده پژوهی
برای من به شخصه این کارگاه از آن جهت حائز اهمیت بود که همیشه یکی از دغدغههای فکریام آموزش و سیستم آموزشی کشور بوده و این کارگاه فرصتی به من داد تا ایدهها، نظرات و انتقادهایم را به گوش برخی مسئولان این حوزه برسانم.
اما جدای از همه چیز باید اعتراف کنم که علیرغم ذهنیت اولیهام، در این مجموعه گوش شنوا بسیار بود و جالبتر از آن دغدغهمندی و درک بالای شرکت کنندگان در کارگاه از ضرورت تغییر در سیستمهای آموزشی کشور. کارگاه برای من تجربهای ناب و محیطی برای یادگیری بود.
نوشته مرتبط: آینده پژوهی و سیستم آموزشی کشور
کارگاه آینده پژوهی در آموزش و پرورش حاشیههای جالبی هم داشت. مخصوصاً یک حرکت خلاقانه و عالی از رییس جلسه آقای مهندس محمدی، معاونت آموزش متوسطه استان اصفهان که باعث شد همه گوشیهای همراه در جلسه جمع شوند. یک چشمه از نوآوریهای اجتماعی که امیدوارم هم در کارگاههای آینده پژوهی بعدی و هم در همه جلسههای مهم باب شود.
اگر تمایل به برگزاری کارگاه آینده پژوهی مانند کارگاه آینده پژوهی در آموزش و پرورش در سازمان خود دارید، از طریق لینک زیر درخواست خود را ثبت نمایید:
ثبت درخواست برگزاری کارگاه آینده پژوهی
گزارشهایی از برخی کارگاههای آینده پژوهی را می توانید از لینکهای زیر بخوانید:
گزارش کارگاه آینده پژوهی در استانداری سیستان و بلوچستان
تشکر فراوان.
ممنون از سایت خوبتون